Joi, 05 Ianuarie 2017 11:53

Centrifuga apicolă

Scris de

Centrifuga apicolă este un dispozitiv mecanizat, utilizat pentru extragerea mierii ce funcționează prin intermediul forței centrifuge. Centrifuga conține un tambur cilindric, cu un coșul cadru, iar prin rotirea este capabil de a extrage miere din faguri.

Marți, 20 Septembrie 2016 10:57

Podişorul Snellgrove

Scris de

Podişorul Snellgrove este alcătuit dintr-o foaie de placaj de 4 mm grosime, acoperind întreaga suprafaţă de deasupra a corpului de stup, foaia având tăiat în mijloc un orificiu dreptunghiular de 60 x 140 mm acoperit cu plasă metalică cu ochiuri de 2 mm, fixată pe ambele feţe ale placajului. Pe cele 4 margini ale foii de placaj se bat pe ambele părţi câte 2 şipci de lemn de 20 mm grosime şi 30 mm lăţime, formând o dublă ramă pe ambele feţe ale placajului. În şipcile înconjurătoare sunt prevăzute în mijloc cu câte 8 deschideri, ce vor servi ca urdinişuri suprapuse în tehnica cedării culegătoarelor din corpul de sus familiei de bază găzduite în corpul de jos.

Stupul vertical cu corp şi magazin STAS nr.l 1383/1980 este un stup de capacitate mare, volumul putând fi mărit prin adăugarea sau scoaterea de magazine. Grosimea tuturor pereţilor stupului cât şi ai magazinului este de 20 mm.

Stupul multietajat STAS nr. 8128/1977, este conceput după stupul Langstroth si Rooth, fiind însă îmbunătățit și adaptat condițiilor specifice ale apiculturii dintara noastră. Face parte din categoria stupilor verticali de mare capacitate.

Stupul orizontal STAS nr.4170/1976 este singurul stup standardizat în tara noastră ce face parte din categoria stupilor orizontali. Dezvoltarea cuibului familiei de albine la acest stup se face pe orizontala față de sol, spre deosebire de stupii verticali unde dezvoltarea cuibului are loc pe verticală.

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.