Marimea stupinei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mărimea stupinei ce poate fi amplasată într-un anumit loc este condiționată de potențialul resurselor melifere aflate în raza de zbor a albinelor.

În stabilirea mărimii unei stupine vom lua în calcul suprafețele agricole cultivate dar și flora spontană. Pentru a afla aproximativ câtă miere poate fii obținută din aceste surse puteți consulta tabelul resurselor nectaro-polenifere din România.

Pentru stabilirea numărului de familii de albine ce va folosi sursele de cules se ține cont de faptul ca o familie de albine consumă cca 80-100 kg miere și  15-20 kg polen.

Cunoscând potențialul melifer în zona dorită stabilim numărul de familii ce urmează sa fie amplasate pe aceasta vatră. Pe o vatră nu vom ține mai mult de 100 de familii de albine în locurile unde avem un cules puternic și 30 de familii unde exista un cules mijlociu pentru a da posibilitatea albinelor sa aiba un cules optim.

În scopul unei amplasări cât mai eficiente este de dorit ca vetrele de iernare să asigure în afara unui cules de întreținere și un cules principal(salcâm, tei, floarea-soarelul s.a.).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/creativ6/apilink.ro/templates/jl_beau_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Citit 3812 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2017 11:53
Mai multe din această categorie: Alegerea vetrei »
Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.