Lugol

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Soluția Lugol reprezintă un antiseptic, o soluție foarte eficientă împotriva bacteriilor și a fungilor. Este de asemeni un foarte bun dezinfectant. Soluția mai este folosită ca un indicator în testele de observare a prezenței de amidon în compușii organici. Folosit in alimentatia albinelor actioneaza impotriva agentilor patogeni Nosema apis in tractul digestiv.

Iodul este relaționat cu abilitatea de a rezista la anumite boli și îi este necesar glandei tiroide pentru funcționarea sa normală. Glanda tiroidă este amplasată în partea de jos a gâtului și tot sângele din corp trece prin ea la fiecare 17 minute. Pentru că celulele care alcătuiesc glanda au o afinitate pentru iod, în timpul acestor 17 minute de pauza, secreția de iod a glandelor distrug germenii ce ar fi putut intra în sange printr-o rană sau prin absorbția mancării în tractul intestinal. Daca această glandă nu își face producția normală de iod, atunci germenii nu pot fi distruși. 

A nu se lasa la îndemana și vederea copiilor. A se conserva în ambalajul original, la temperaturi sub 20 de grade.

APLICAȚII ȘI DOZARE: Soluția poate fi administrată în mai multe feluri: 
- Pentru distrugerea sporilor de nosemoza 50ml de soluție se pun în 12,5 litri de sirop. Din conținutul rezultat se dă câte 500ml (5dl) la fiecare familie de albine la intervale de 5 zile, de 5 ori. Pentru un numar mai mic de familii, la 1 litru de apă sau sirop se adaugă 40 picături de Lugol.  
- Pentru dezinfectarea fagurilor sau puiet văros se prepară o solutie din 50 ml Lugol si 5 litri apa. Cu aceasta soluție se stropesc ramele pe ambele parți indiferent dacă sunt cu albina sau puiet. În cazul prezenței puietului soluția se încălzește până la 28 grade C.

 

Soluția Lugol se prezintă într-un recipient de 30 ml - aproximativ 576 de picături și conține iod, iodura de potasiu și apă.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/creativ6/apilink.ro/templates/jl_beau_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Citit 5818 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 06:52
Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.