CheckMite+

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Checkmite+ este un produs al firmei bayer sub formă de benzi impregnate care se folosește pt a trata albinele de acarianul Varoa Distructor (sau Varoa jacobsony).

Compoziţie

Cumafos 100 mg/g.

Excipienţi: Dioxid de titan, clorură de polivinil (PVC).

Indicaţie

Tratamentul cu benzile CheckMite+ pentru albine pe o perioadă de 42 zile este extrem de eficient împotriva infestaţiilor cu Varroa destructor.

Contraindicaţii

A nu se utiliza în perioada de roire.

Reacţii adverse

Roirea şi producţia mătcii este afectată prin tratamentul coloniei cu benzile de CheckMite+ pentru albine. Dacă observaţi orice altă reacţie adversă, nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să informaţi de urgenţă medicul dumneavoastră veterinar.

Specii ţintă

Albina meliferă.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare

Cale de administrare: Pentru utilizare doar în stupul de albine. Utilizaţi 2 benzi CheckMite+ pentru fiecare colonie de albine. Agăţaţi benzile în zona cu puiet a stupului pentru 42 de zile.

Recomandări privind administrarea corectă

Trataţi toate coloniile infestate din aceeaşi stupină. Cel mai bun rezultat poate fi realizat prin tratarea mătcii primăvara înainte de primul cules sau toamna după ultimul cules.

Timp de aşteptare

0 (zero) zile pentru miere. Studiile arată că utilizarea în timpul culesului nu determină apariţia de reziduuri peste limitele maxime în mierea colectată.

Precauţii speciale pentru depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi mai mici de 30°C. A se proteja de lumina directă. A nu se folosi după expirarea termenului de valabilitate. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: Utilizaţi toate benzile după deschiderea ambalajului!

Atenţionări speciale

A nu se utiliza în perioada de roire.

Precauţii speciale pentru utilizarea la animale

Pentru utilizare doar în stupul de albine.

A nu se depăşi timpul recomandat de aplicare: 42 de zile.

A nu se reutiliza benzile CheckMite+ utilizate.

Precauţii speciale ce trebuie luate de către persoanele care administrează tratamentul animalelor

A se evita contactul cu pielea. Purtaţi mănuşi de protecţie când tăiaţi benzile. Nu mâncaţi şi nu beţi în timpul aplicării produsului. A se păstra separat de alimente, furaje şi apă pentru consum. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Spălaţi mâinile după manipularea produsului.

În caz de intoxicaţie solicitaţi un doctor şi furnizaţi prezentul prospect.

Antidot: În caz de intoxicare utilizaţi sulfat de atropină soluţie 1% i.m.

Doza (om): 0,2-0,5 ml. Repetaţi administrarea cu sulfat de atropină când acţiunea acesteia se diminuează şi simptomele intoxicaţiei reapar (contracţia pupilelor, tremurături musculare, vomă, diaree).

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Alte informaţii

Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului Autorizaţiei de Comercializare.

Deţinătorul Autorizaţiei de Comercializare

Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Germania.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/creativ6/apilink.ro/templates/jl_beau_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Citit 1912 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2017 14:35
Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.