BeeVital MicoStop

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

BeeVital MicoStop- Produs BIO  pentru combaterea Ascosferozei(Puietului varos). Acosferoza sau puietul varos  este o micoza(ciuperca) care afecteaza puietul albinelor. Boala apare primavara, se agraveaza în timpul verii si dispare toamna odata cu întreruperea pontei reginei, dar reapare din nou daca nu se iau masuri de combatere în primavara urmatoare.

Pentru un diagnostic corect este nevoie de un examen de laborator. Spori de Ascosphera Apis, ajunsi pe corpul sau în intestinul larvelor germineaza, îsi formeaza un miceliu ce patrunde si se ramifica invadând organismul si provocand moartea larvei dupa capacirea acesteia. Boala este favorizata de folosirea antibioticelor în scop preventiv, de pH-ul alcalin al nectarului sau al hranei artificiale, de umiditate si de lipsa de ventilatie.

Compozitie: BeeVital MicoStop este o solutie zaharata care are în compozitie acizi organici stabili, uleuri eterice si propolis, formulat sa aiba actiune împotriva puietului varos produs de fungul Ascosphera Apis. BeeVital MicoStop inhiba dezvoltarea ciupercii Ascosphera Apis si favorizeaza eliminarea de catre albine a puietului afectat.
Schema de tratament: În stupinele contaminate tratamentul principal cu BeeVital MicoStop se face de doua ori pe an, primavara si toamna si se intervine în caz de necesitate de cate ori este nevoie, fara riscul de a contamina produsele apicole. Primavara trebuie intervenit cu BeeVital MicoStop în special în coloniile (stupinele ) care au avut puiet varos.
Doze si mod de folosire:Preparatul se încalzeste la temperatura corpului uman si se utilizeaza atunci când temperatura exterioara depaseste 15 grade C. Se stropesc albinele din cuib, pe intervale, în zona puietului afectat, în cantitate totala de 20-30 ml pentru o colonie de albine. Tratamentul se repeta de doua - trei ori la interval de 7-10 zile.
Observatii: Combaterea ascosferozei se realizeaza cu succes mai ales atunci când se înlatura cauzele favorizante si se aplica masuri de sustinere si de potentare ale tratamentului precum reformarea fagurilor cu zone mari de puiet bolnav; restrângerea cuibului, hraniri de stimulare, înlocuirea matcilor; curatenia si decontaminarea materialului apicol si arderea larvelor si a fagurilor contaminati. Hrana artificiala administrata albinelor trebuie sa fie de calitate, sa nu contina spori de mucegaiuri si sa aiba un pH acid. Cresterea unor colonii viguroase rezistente la puietul varos este facilitata si de folosirea fundului prevazut cu plasa (fundul antivarroa) care îmbunatateste ventilatia si combate umiditatea. Important. Ascosferoza nu trebuie confundata cu aspergiloza (puietul pietrificat), boala produsa de ciuperci din genul Aspergillius si care afecteaza atât puietul cât si albinele adulte. Aspergiloza apare mai rar în stupine dar este mai grava. Afectiunea este periculoasa si pentru alte specii, inclusiv pentru om. Boala evolueaza foarte rapid iar sporii se pot raspandi în tot stupul sau pot contamina apicultorul la cel mai mic curent de aer. Personalul care lucreaza în combatere, cu familii de albine bolnave de aspergiloza trebuie sa poarte masca. Masura cea mai indicata în cazul aspergilozei, atunci când diagnosticul a fost stabilit cu precizie (de catre laborator), este desfiintarea coloniei contaminate, distrugerea puietului contaminat si decontaminarea materialului apicol din stupina. 
Mod de ambalare: Flacoane a cate 250 ml continand solutie “BIO” pentru combaterea puietului varos.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/creativ6/apilink.ro/templates/jl_beau_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Citit 1820 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 07:19
Mai multe din această categorie: « BeeVital HiveClean
Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.