BeeVital HiveClean

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

BeeVital HiveClean este unul dintre cele mai moderne și eficiente mijloace de control al infestării cu Varroa. Ajuta la menținerea stării de igienă și sănătate a albinelor, iar populația de varroa va fi redusă la minim. Familiile dvs de albine se vor regenera și vor produce o miere de calitate mai bună.

Compatibil cu apicultura bio.

COMPOZIȚIE:

apă, zaharoza, acid citric, acid oxalic, acid formic, extract de propolis, diverse uleiuri eterice.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

Înainte de întrebuințare agitați bine recipientul având grijă că temperatura preparatului să fie de aprox. 35 grade C. A se utiliza, de preferință când temperatura exterioară este de 1-25 grade C. Dacă temperatura este prea ridicată, albinele părasesc stupul, ceea ce duce la o eficiență prea mică, motiv pentru care tratamentul se face seara, atunci cand majoritatea albinelor sunt în stup.

Se îndepartează punțile de ceară dintre rame și se stropesc aproximativ 15ml de BeeVital HiveClean în mod uniform în intervalul dintre cele 7-8rame situate în zona de mijloc a cuibului unde se găsesc majoritatea acarienilor. (Nu se picura, se stropesc în jet cât mai subțire prin strângerea sticluței, pentru ca produsul să patrundă cât mai adânc în intervalul dintre faguri, atingând cât mai multe albine)

A se pastra la adapost de lumina directă a soarelui sau îngheț. Dupa utilizare se strânge bine dopul.

CUM ACTIONEAZĂ

La administrarea preparatului în intervalele dintre rame, se formează picături microscopice lipicioase, care adera la perișorii albinelor. Acestea, în continua lor mișcare, vor distribui preparatul în întreaga familie. În acest mod BeeVital activează la albine instinctul de igienă, ele încep să curețe cu frenezie celulele de larve moarte. Albinele grav infestate cu Varroa și cele slăbite sau bolnave datorită atacului acarienilor părasesc colonia putând fi observate în fața stupului.

BeeVital HiveClean schimbă mirosul mediului albinelor. Acarienii, fiind orbi și orientându-se numai prin miros, percep aceasta situație ca pe schimbarea sursei lor de hrană, ceea ce ii face sî îți părăsească gazdele. Paraziții cad pe fundul stupului și mor prin infometare. Moartea nu e cauzată de acțiunea directă a vreunor componenți chimici din BeeVital HiveClean. Rezultatul poate fi observat doar pe fundul stupului și nu pe faguri. Administrat corect preparatul nu influențează în mod negativ albinele, puietul sau regina.

CÂND SE ADMINISTREAZĂ

Primavara, când începe culesul de polen, în condiții de vreme relativ călduroasă, se face un tratament de control cu 15ml de BeeVital HiveClean. A doua zi, dimineața se poate evalua caderea acarienilor. În cazul unei căderi masive de paraziti apicultorul trebuie să decidă efectuarea unui tratament complet care va duce la regenerarea familiei de albine.

În perioada IULIE / AUGUST, se examinează starea familiilor de albine. În această perioadă majoritatea acarienilor Varroa se afla în celulele de puiet. Metoda cea mai simpla de examinare este să descăpăciți o secțiune de fagure de puiet. În funcție de amploarea gradului de infestare se iau măsurile potrivite.

În perioada NOIEMBRIE / DECEMBRIE, în condițiile unei temperaturi ridicate de 0 grade C, este recomandat un nou tratament în ghemul de iernare. Altfel se elimină ultimii acarieni care fără tratament ar mai supravietui 6 luni. Un tratament de control se poate face în orice perioadă a anului chiar și în ghemul de iernare.

Tratamentele făcute până în luna septembrie au eficacitate asupra albinelor de iernare. Tratamentele ulterioare influentează albinele anului urator.

Tratament complet în cazul unei infestari masive!

Folosind fundul anti Varroa sau metoda hartiei unsa cu margarină se urmarește căderea naturală de paraziti de pe fundul stupului. Aceasta reprezintă o informație generală asupra nivelului de infestare a familiei. În perioada anului când familiile au puietul căpăcit numărul acarienilor Varroa se dublează lunar. Dacă se observă o cădere zilnica mai mare de 30 paraziți se impune un tratament intensiv, constând în trei aplicații consecutive, luând în considerare perioada de eclozionare a parazitului. Într-un interval de 18-20 zile, toți paraziții nou aparuți se vor găsi pe albine și astfel se asigură o eficiență maximă.

Tratamentul zilei 1 - va fi eficient până în ziua a 8-a.

Tratamentul zilei a 6-a - va fi eficient până în ziua a 14-a.

Tratamentul zilei a 13-a - va fi eficient până în ziua a 18-a.

În acest fel la sfarșitul verii familia va fi pregătită pentru iernare în condiții de siguranță.

Produs de firma F&B GmbH Austria, pentru detalii vizitați www.beevital.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/creativ6/apilink.ro/templates/jl_beau_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Citit 2760 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 07:24

Articole înrudite

Mai multe din această categorie: « Bayvarol Strip BeeVital MicoStop »
Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.